Het afscheid van Bartho Braat

22 januari 2016 0 Door GTST Shortie

Afscheid nemen

De trouwe kijker van Goede tijden, slechte tijden weet het al; Jef Alberts is vertrokken uit Meerdijk en gaat zijn succes beproeven in Zuid-Frankrijk. Het personage Jef Alberts werd gespeeld door Bartho Braat en hij deed dat al meer dan 25 jaar. Zijn vertrek is zeker niet onopgemerkt gebleven. Bijna 1,7 miljoen Nederlanders hebben de aflevering van GTST bekeken waarin Jef samen met zijn broer vertrekt uit Meerdijk. Zij gaan samen wijn verbouwen op hun eigen boerderij, zo wordt ons verteld. Op de motor rijden ze Meerdijk uit, na hun vrienden gedag te hebben gezegd.

Sociale media

Ook op sociale media werd gedeeld en besproken, dat Jef voor de laatste keer te zien is geweest in de populaire soap. Het personage werd gedag gewenst en de acteur werd bedankt. Velen lieten de wereld weten Jef te zullen missen. Ook in kranten en op televisie werd aandacht besteed aan het afscheid. Dat is niet gek, want velen hebben een groot deel van hun leven naar de acteur gekeken. Hij was er al vanaf het begin van Goede tijden, slechte tijden bij.

Wat vindt Bartho Braat ervan?

Bartho Braat laat weten, dat Jef volgens hem nog wel een tijdje in GTST had mogen blijven. Jef was volgens de acteur een steunpilaar binnen de Meerdijk gemeenschap geworden. Een betrouwbaar persoon, waar iedereen zich veilig bij voelt. Dat vond de acteur echter ook wel eens een beetje saai worden, zo laat hij doorschemeren. Al met al heeft Bartho Braat er geen moeite mee, dat zijn personage uit Goede tijden, slechte tijden is vertrokken. De acteur zegt het prettig te vinden, dat hij niet zoveel teksten meer uit het hoofd hoeft te leren. Ook kijkt hij al uit naar andere projecten waar hij mee bezig is. Bartho Braat zal in de komende tijd veel in de theaters te vinden zijn.